Driftblogg

Finns billån utan kontantinsats?

9 jul 2017

Finns billån utan kontantinsats? Svar: Ja det finns lån för dig som vill låna till bil men inte har någon kontantinsats. Och det är ett privatlån du använder för att låna pengar till bilen helt enkelt. För om du lämnar bilen som säkerhet för lånet med ett "vanligt" billån så MÅSTE du ha minst 20 procent i insats oavsett bank du väljer.


Kontantinsats + bolån

8 jul 2017

Du kan inte bara ha ett bolån utan i Sverige måste du ha en kontantinsats på MINST 15 procent. Men du kan ta ett privatlån till insatsen och då är det ju egentligen ett lån till ditt boende men inte ett bolån i den bemärkelsen att du har lämnar bostaden som säkerhet för lånet. Ett privatlån är nämligen ett lån där du inte lämnar något i säkerhet för att få låna pengar. Det är också därför det går att ta det till en insats.


Kontantinsats hus

13 jun 2017

Idag har vi gjort en stor uppdatering av guiden Kontantinsats hus för alla som ska köpa hus. Vi försöker ha en så bredd guide som möjligt för alla som vill köpa hus i Sverige men har skilt av dom olika kapitlen lite tydligare nu för att det ska bli lättare att hitta helt enkelt.


Bolån utan kontantinsats 2016?

14 dec 2016

Finns det bolån UTAN kontantinstas 2016? Nej det finns alltså inget bolån utan kontantinsats 2014. Det är mer att bankerna går ännu hårdare åt och belånar bara 75 procent av bostadens värde. Men dem flesta har upp till 85 procent. Sen MÅSTE du ta privatlån alt ha pengarna själv till resterande 15 procent.


Hur mycket måste man ha i kontantinsats vid bostadsköp?

11 nov 2016

Vid bostadsköp i Sverige så måste du ha 15% i kontantinsats. Har du inte pengarna själv så kan du låna till kontantinsatsen men då med ett privatlån istället för ett bolån.


Kan man ha bolån utan kontantinsats?

21 okt 2016

Kan man ha bolån utan kontantinsats? Nej det finns inget bolån utan kontantinsats hos någon bank i Sverige och det gör att många väljer att låna pengar till sin insats. Insatsen måste vara MINST 15 procent i Sverige i och med bolånetaket så det blir väldigt mycket pengar som man annars måste spara ihop. Det [...]


Wasa kredit

21 okt 2016

Wasa kredit är ny långivare i listan från och med idag. Hos Wasa kredit kan du låna mellan 7000kr och 350000kr utan säkerhet med en ränta från 5,75% i skrivande stund 2013-03-27.


Finns bolån utan kontantinsats?

9 okt 2016

Finns bolån utan kontantinsats? Den är en av dom absolut vanligaste frågorna vi får in genom formuläret på vår sajt. I veckan har vi därför försökt reda ut det och du hittar inlägget längst upp i menyn och där lär inlägget stanna i och med att det är så vanlig fråga. Vi hoppas även uppdatera med mycket bättre text inom kort.


Hur mycket får jag låna på min lön?

2 sep 2016

Hur mycket får jag låna? Det är en fråga många ställer sig någon gång i livet. Vi håller därför på att bygga upp en sida där vi hoppas kunna samla länkar och information som gör att man kan få reda på det direkt online på nätet.


Samla lån hos ICA Banken och få ner dina kostnader

20 apr 2016

Har du samlat på dig massa olika lån och krediter? Skulle du vilja samla alla lån hos en och samma långivare? Vi har precis publicerat ett inägg om hur ICA Banken just nu annonserar om hur du kan samla dina lån hos dom. Eller utöka ett redan befintligt lån. Läser mer i vår blogg.


Samla lån 2015

21 jan 2015

Nu har vi lagt till så man kan se vart man kan samla lån 2015.


Snart uppdatering

1 aug 2014

Snart uppdaterar vi hela sidan.


Läs om vilka banker Freedom finance har

14 okt 2013

Eftersom vi får många frågor om vilka banker som Freedom finance har så har vi bestämt oss för att skriva ett inlägg om det som vi kommer försöka hålla uppdaterad och ändra så fort som Freedom Finance ändrar sina samarbeten. Inlägget hittar ni under Vilka banker har Freedom Finance. Sen finns det självklart även på [...]


Vi växer

9 okt 2013

Vi försöker finnas runt om i sociala medier och vara där människor så lätt som möjligt ska kunna hitta oss. Vi kommer inom kort brädda oss och försöka växa allt som har att göra med privatekonomi. Vår vision är att vara en guide över allt som har att göra med pengar för privatpersoner. Med huvudfokus [...]


Nu finns vi på Google+ och YouTube

25 sep 2013

Nu finns vi både på Google+ och på YouTube. Vi är bara i starten på båda kontona men hoppas bli väldigt aktiva på båda inom kort. Vi har redan laddat upp 3 filmer på YouTube.


Privatleasing är en gråzon

12 sep 2013

Vi hittade en gammal artikel i Sydsvenskan om att Konsumentverket granskade privatleasing som ett alternativ till billån och vi tyckte det var ganska intressant och titta tillbaka i tiden så vi skriv ett inlägg om det. Artikeln är från 2005 men det är fortfarande krav på 20 procent kontant vid ett riktigt billån och därför [...]


Nu har vi uppdaterat alla trasiga länkar

13 jun 2013

Vi har dragits med massa trasiga länkar tyvärr men idag har vi samlat ihop alla rappoter vi fått in och lagat eller raderat samliga trasiga länkar. Så nu ska alla fungerar som dem ska. 


SEB

6 maj 2013

Nu har SEB fått en egen sida på Kontantinsats.se! Där kan du hitta mer info om SEB och vi kommer även försöka hålla den uppdaterad med dem senaste nyheterna.


Listan uppdaterad igen

8 apr 2013

Idga har vi uppdaterat listan igen. Inga förändringar den här gången heller. Sen har vi publicerat ett inlägg om hur hög kontantinsats det är i snitt i Stockholm.


Sevenday nya på listan över privatlån

20 mar 2013

Idag har vi lagt in Sevenday på listan! Dem kliver direkt in på delad förstaplats tillsammans med Freedom Finace och Lendo med en ränta från 3,95 procent. Vi håller även på att uppdatera startsidan för att samla det absolut viktigaste där och få in bra och vettiga texten som hjälper folk hitta MER info på Internet.


Följer du oss på Twitter?

13 mar 2013

Du har väl inte missat Kontantinsats på Twitter? Där försöker vi uppdatera med det senaste om räntor och lån. Länka spännande och bra artiklar som har med ekonomi att göra. Följ oss gärna. Vi följer alltid tillbaka.


Uppdaterat igen

26 feb 2013

Så har vi uppdaterat Kontantinsats.se igen! L'easy erbjuder numera lån upp till 50000kr istället för tidigare 25000kr. Sen har dom även sänkt sin ränta till som lägst 9,9% istället för tidigare 12,0%. L’easy har nu en ränta mellan 9,90%-21,60% i skrivande stund (2013-02-26 kl 14:00). I övrigt är listan oförändrad.


Lite uppsnyggad lista

20 feb 2013

Nu har vi snyggat upp listan så man ska få en bättre överklick. Sen är det bara klicka sig vidare på länken för att hitta exakta villkor. Allt för att få så få klick som möjligt till det man söker.


Fortsatt bra + uppdaterade räntor

12 feb 2013

Idag har vi uppdaterat samtliga räntor igen. Alla är oförändrade. Sen kan vi även meddela att vi har fortsatt bra upptid som det kallas. Alltså att Kontantinsats.se inte ligger nere och ej går att nå för våra besökare.


Uppdaterade räntor

24 jan 2013

Nu har vi gjort en uppdatering av räntorna. Vi har bland annat flyttat upp Freedom Finance till delad förstaplats med Lendo som både nu har en ränta från 3,95%.


2 störningar sista veckan

15 jan 2013

Vi har dessvärre dragots med två störningar sista veckan. Först gick Kontantinsats.se ner den 9 januari. Vi vet dock ej hur länge och vi tror det mesta av nertiden var mitt i natten. Vilket borde gjort att inte så många märkte nertiden den gången. Men sen igår den 14 januari så började det krångla redan [...]


Första veckan

7 jan 2013

Första veckan av 2013 är över och vi har lagt grunden för förändningen av Kontantinats.se där vi kommer bygga om hela designen och sätta in många nya roliga funktioner som vi tror kommer vara till stor hjälp för alla som vill låna till kontantinsats. Följ oss på Twitter under @Kontantinsats för dom senaste uppdateringarna!


Välkommen till 2013

1 jan 2013

Så var 2012 över och vi får istället rikta våra blickar mot 2013 och hoppas på att det blir det bästa året hittills i våra liv! Under 2013 kommer vi uppgradera och uppdatera Kontantinsats.se mer än någonsin är det tänkt. Vi kommer försöak utvecka sajten så att alla som ska låna till kontantinsats har nytt [...]


Välkommen till vår driftblogg

17 dec 2012

Hej och välkommen till vår driftblogg! Här bloggar vi om driften av Kontantinsats.se. Skulle du märka att Kontantinsats.se skulle ligga nere är det bara besöka den här sidan för dom senaste nyheterna. Då kan du läsa vad som hänt och när vi beräknar att den ska komma upp online igen.